De langverwachte UPDATE is er dan eindelijk!!!

Het schaatsseizoen zit er alweer een tijdje op en na een maandje rust kon ik niet wachten om de skeelers weer onder te binden.

Maar goed, eerst nog even terug naar het schaatsseizoen, want de website was gecrashed en dus heb ik jullie al een hele tijd niet op de hoogte kunnen houden van alle wedstrijden die er nog zijn geweest. Laat ik beginnen bij het Nederlands Kampioenschap op natuurijs in Zuidlaren.

Nederlands Kampioenschap Zuidlaren
Op woensdag 10 februari werd het NK op natuurijs gereden, dichtbij huis, op het Zuidlaardermeer. Onder prachtige winterse omstandigheden werd het een donders zware wedstrijd. Vanaf het begin werd er aangevallen en de gehele wedstrijd bleef het tempo hoog. Ik had geen super benen, maar kon goed mee. De finish werd slechts door 17 dames behaald. Ik werd 5e en was totaal kapot! 

 

Zweden
Thuis was het snel douchen, boodschappen halen, tas inpakken voor Zweden en nog diezelfde avond begon de reis naar Zweden. Op zaterdag 13 februari reden we hier een wedstrijd over 100 kilometer. Ik was niet goed en reed halverwege mijn schaats krom. Gelukkig kon ik de wedstrijd wel uitrijden en werd nog 11e, maar daarvoor was ik natuurlijk niet echt naar Zweden gevlogen. Zondag vlogen we om 21.30 uur terug naar Nederland en arriveerde ik om 03.00 uur in mijn bed. Het werd een kort nachtje, en zeker met de vermoeidheid van de afgelopen weken in het lichaam, kon ik mijn wekker om 7.30 uur niet echt waarderen. Ik moest aan het werk, want ook dat moest gewoon doorgaan. Het leven van een marathonschaatsen is op dat moment héél hard.

Noordelijke 2-daagse
15 tot en met 17 februari stond er nog een noordelijke driedaagse op het programma. Ik vond dat ik daar wel aan de start moest staan, voelde me toch wel verplicht om aanwezig te zijn. Toch kreeg ik maandag niet voor elkaar. Mijn schaats was nog krom en ik was echt te vermoeid. Ik besloot dinsdag en woensdag wel te rijden. Het werden zware wedstrijden. In Middelstum, op dinsdag, reed ik goed en werd ik tweede. Op mijn thuisbaan in Bedum, wilde ik er natuurlijk een mooie wedstrijd van maken, maar ik reed dramatisch slecht. Ik werd wel derde.

Einde in zicht
Het einde van het seizoen kwam in zicht, op 24 februari reden we in Groningen weer eens op de kunstijsbaan. Ik miste de kopgroep en werd 11e. Op vrijdag 26 reden we in Breda, waar ik achter een valpartij zat in de laatste ronde en 15 werd. Zaterdag 27 februari werd de laatste wedstrijd van het seizoen 2009/2010 verreden in Hoorn. Door een 11 en een 15e plaats stond ik niet goed in het klassement en besloot ik voor het sprintklassement te rijden. In de twee voorgaande wedstrijden had ik wat punten bij elkaar gesprokkeld. Uiteindelijk werd ik 2e in het sprintklassement.

Het seizoen zat erop en ik was er blij mee, het was een heel druk seizoen geweest met maar liefst 42 wedstrijden. Voor mij was het een goed seizoen geweest. Ik had 5 podiumplaatsen behaald en heb veel top-10 klasseringen reden. Doordat ik mij nog goed voorin het peloton kon handhaven heb ik besloten om er nog een jaartje aanvast te knopen!

Nieuwe team
Ik werd gevraagd door het team van Ripca/Aavas en ik besloot om dit aan te grijpen. Het is een mooi team en de dames ken ik goed, omdat ik al een jaar met ze train in Groningen. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe schaatsseizoen. Ik zal samen met Anniek ter Haar, Bauke Haarlink en Nadine Seidenglanz het hoofdteam gaan vormen. Daarnaast komt er een opleidingsploeg met (oud shorttrackster) Maaike Vos en Corina Strikwerda. We zullen gezamenlijk gaan trainen onder leiding van Tjeuke Horsten en Erik Schaper en daarnaast zal wielrenner Adriaan Helmantel ons begeleiden tijdens de wedstrijden en onze schema’s schrijven. Kortom een geweldig team, waar ik enorm blij mee ben!

In middels hebben we afgelopen weekend onze eerste trainingskamp gehad in de bossen bij Eerbeek. We hebben heerlijk kunnen fietsen en skeeleren, want het was geweldig mooi weer!

Skeeleren
Nu staat het skeelerseizoen op het punt van beginnen. Zaterdag 17 april zal ik om 18.00 uur aan de start staan van de eerste KPN Inline-Cup in Domburg (lekker naast de deur). Daarna zal ik in Limburg blijven om daar een weekje te trainen in de “bergen” ! Dit jaar zal ik weer rijden voor het Bemog/Powerslide skeelerteam (
www.damesskeeler.nl voor meer info over het gehele team). Ook hier hebben we enige weken geleden ons eerste trainingsweekend van gehad. Ook dit team heeft naas het hoofdteam nog een opleidingsteam, vandaar de hoeveelheid aan dames op de foto!


Site
De site is nog niet helemaal klaar, er gaat toch (onverwacht) erg veel tijd in zitten. Helaas zijn we alles wat op de oude site stond kwijt en dus kunnen we weer van voren af aan beginnen. Maar het begint er gelukkig op te lijken! Ook zal ik van al mijn wedstrijden weer mijn belevenissen op de site vermelden, zodat jullie in elk geval elke week weer  wat te lezen hebben!